Capture-Kennisportaal
Smart

Het Kennisportaal: een assistent voor alle medewerkers van de stad Brugge

Lokale besturen zoals de stad Brugge hebben vaak meerdere informatiebronnen die niet geïntegreerd zijn.
Het Kennisportaal verzamelt al deze informatie in een handige en navigeerbare applicatie. Verder gaat het Kennisportaal slim om met deze informatiebronnen door proactief relaties te leggen.

De medewerkers van het lokaal bestuur Brugge zijn zo in staat informatie op te zoeken over personen, procedures en  evenementen gerelateerd aan de inwoners en de bezoekers van de stad.

Het Kennisportaal speelt proactief in op de gezochte info. Inwoner X neemt bijvoorbeeld contact op met het administratief centrum van de stad. Het Kennisportaal gaat inwoner X aftoetsen op andere relevante informatie zoals de huidige & toekomstige gebeurtenissen in z’n buurt, … Zo zal het Kennisportaal o.a. melden dat er wegenwerken gepland zijn in de straat van inwoner X of dat hij nog de nodige documenten moet inleveren voor de aanvraag van een zijn marktstand.

Het Kennisportaal ordent de gevonden informatie in overzichtelijke rubrieken:

  • natuurlijke personen
  • rechtspersonen
  • producten ( vb. marktstand vergunning )
  • wegenwerken
  • diensten
  • nieuws

Het portaal bevat tevens een Masterdatabase die ervoor zorgt dat de relaties tussen informatie uit de verschillende informatiebronnen ook worden bijgehouden. Zo zal het bijvoorbeeld alle persoonsgegevens van een inwoner uit de verschillende systemen in één oogopslag tonen.

Een efficiënte oplossing voor “smart” dienstverlening binnen elk lokaal bestuur.

De medewerkers kunnen dankzij het portaal  hun burgers op een meer  gerichte, snellere en meer proactieve manier helpen. Hierdoor zal het vertrouwen van bezoekers en inwoners in hun lokaal bestuur stijgen

Oorspronkelijk was het kennisportaal ontwikkeld voor Stad Brugge. Door het succes van de applicatie bij de Stad Brugge is het besef gegroeid dat deze applicatie ook een meerwaarde kan betekenen voor andere steden en gemeenten.

Technisch luik

Het Kennisportaal kan direct en indirect koppelen met verschillende informatiebronnen die relevant zijn voor de werking van een lokaal bestuur. Dit zijn o.a. producten van externe leveranciers, uw intranet, diensten van de andere overheden (vb. KSZ, GIPOD, …), uw website etc…

Bij de initiële versie voor de Stad Brugge waren dit o.a. koppelingen met het rijksregister, het IDCP,  het CRAB, VKBO, een ticket tracking systeem, een klantenbegeleiding systeem, een applicatie voor vergunningen, een ERP systeem, een systeem voor ruimtelijke ordening en een vrijetijdspakket (beheer van jeugd, sport & cultuur).

Daar niet alle lokale besturen dezelfde externe leveranciers of systemen gebruiken heeft het Kennisportaal een generiek plug-in systeem. Dit laat toe om makkelijk en snel te koppelen met de informatiebronnen die van toepassing zijn op een stad/gemeente.

Qframe

Het kennisportaal in Brugge is gerealiseerd door Qframe. Qframe is de grootste leverancier van .NET development binnen de grote Cronos groep. En dit al meer dan 17 jaar. Zie http:/www.qframe.be.

Ontdek meer

Innovatie
Haven van Antwerpen-Brugge kiest met low-code voor vernieuwing en efficiëntie
Port of Antwerp-Bruges is steeds op zoek naar manieren om hun werking te optimaliseren. Met de hulp van Cronos Public Services zet het havenbedrijf volop in op low-code, een methode…
Innovatie
Van workshop naar praktijk: het RIZIV naar een wendbare organisatie
3 maanden geledenOnze maatschappij is voortdurend in verandering en hetzelfde geldt voor onze organisaties. Een gids die je ondersteunt bij die veranderingen komt altijd van pas. Voor het Rijksinstituut voor…
Smart
VITO innoveert met generatieve AI van GPT-4
3 maanden geledenGeneratieve artificiële intelligentie zit in de lift. Wie heeft er tegenwoordig nog niet van ChatGPT gehoord? Misschien heb je het zelf al wel eens uitgeprobeerd. Ook de Vlaamse…
Innovatie
De Vlaamse overheid kiest met Recht van voorkoop-toepassing voor toekomstbestendige technologie op maat
De Vlaamse overheid kan in bepaalde gebieden beroep doen op het recht van voorkoop. Dat recht geeft de overheid de mogelijkheid om onroerend goed te kopen met voorrang op kandidaat-kopers…

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.